Unga handlers

Att visa häst är en konst, och verkligen inte så enkelt som man kan tro. I varje fall inte om man vill presentera sin häst från dess allra bästa sida. Oftast är det hästen som tävlar, men att tävla i uppvisning är också en bra idé.
I våras presenterade Ella och jag ett koncept med anvisningar och ett bedömningsprotokoll för handlerklass. Vi provkörde det på fjord-SM med bra resultat, och förra helgen användes det på fjord-SM med många duktiga deltagare där med.
Den här helgen ska jag döma handlerklass först hos Tranås ridklubb i samband med deras 60-årsjubileum, och sedan på den stora hästfesten på Tyresö. Spännande och roligt! Jag bjuder på bilder från förra helgen, och räknar med att få se minst lika fina uppvisningar denna helg. Förra helgen var det Liselott Erixon som dömde, och då kunde Ella vara med och tävla. Nu hjälper hon mig i ringen istället. Och jag kunde konstatera att en av de främst placerade i handlerklassen på SM jobbade som funktionär förra helgen. Ungdomarna bidrar på alla sätt, och de är riktigt bra både som handlers och funktionärer.  Känns bra!
 
 
 
 
0 kommentarer