Löshoppning

 
 
Förra helgen fick Aska löshoppa. Äntligen! Efter en lång vinter av snö och is. Så det var evigheter sedan hon gjorde det senast. Hon fick hänga med när Nye tränade förra våren, och så någon gång i somras, men speciellt mycket har hon ändå inte löshoppat.
 
Så vi började lite lagom. Allra först gick vi ett varv i skritt, och sedan fick hon springa över bommarna en gång. Det var ingen tvekan om att hon visste vad det handlade om och att hon tyckte det var kul. Första varvet över hinder smackade Unni en gång, där hon stod som medhjälpare efter hörnet på väg mot första hindret.
 
Sedan behövde vi inte göra mer, utom att höja hinder och säga åt henne att det var dags för en ny runda. Hon travade iväg, fattade galopp och bjöd glatt framåt. Hon hoppade bra, och med en massa luft under, men vi stannade på 75 cm första dagen. Finns ingen anledning att göra det svårt efter ett så långt uppehåll. Så det fick bli få språng och låg höjd - det ska vara roligt. Jag vill ju att hon kommer tillbaka med samma fina arbetslust och självförtroende nästa gång.
 
Nästa gång blev två dagar senare. Då höjde tio centimeter till på slutet. Aska och jag klarade oss helt själva - hon vet precis vad hon ska och väntar på order medan jag höjer och sen går det så det ryker. Hon har fantastiskt bra attityd. Vi slutar med lite mys och går ner till hagen nöjda tillsammans. 
0 kommentarer