Tränar målmedvetet

 
Idag är det dags för den allra första lokala hopptävlingen för Unni och Denver. Lokal lätt E på hemma klubben i Tranås. Håll tummarna för att vi får en bra dag där!
Det slår mig att det är mindre än ett år sedan Unni gjorde sin första pay and ride på Rena där. De red programmet för märke 1, som består av skritt och trav bara, och det var ännu flera månader kvar till att de skulle galoppera.
Men ändå var det då en målmedveten resa började. Unni rider sex dagar i veckan, varken mer eller mindre, och det är något hon själv bestämt. Hon tränar hoppning och dressyr, och varvar förstås det med uteritter. Sliter på hemma på banan, och ibland kan även jag få komma med något tips, och i vart fall bygga hinder. Och ibland är det hon som coachar mig, så igår hade Desolett och jag kul på hoppbanan. Ibland åker vi på träning, och ibland åker vi bara iväg för att se nya hinder och nya banor.
 
Pay and jump var det dags för på höstlovet, och då var det 40 cm som gällde. Sedan har det fått öka successivt, till 50, 60 flera gånger och senast var det 70. Så nu kändes tiden inne för en riktig tävling. Härligt att det numera finns lätt E, som är 70 cm för en d-ponny. Vi nöjer oss med den klassen idag, och ska sedan hålla tummarna för klubbkompisarna som tävlar i division 3 av ponnyallsvenskan lite senare på dagen.
 
Min och Desoletts höjd motsvarar lätt E för shetlandsponny, men vi har kul ändå, trots att jag inte är så målmedveten som dottern. 
 
 
 
1 kommentar
Jossan

Håller tummarna att det går bra idag! :D

Svar: Tack! Nerverna är med, men också leendet.
Helena