Vill slippa tiggarbrev

 
Jag får ofta brev och telefonsamtal från alla möjliga organisationer som vill ha pengar av mig. Ofta är det vällovliga syften, för att hjälpa människor som har det svårt, eller i kampen mot sjukdomar. Jag vill gärna bidra.
 
Men jag vill inte betala till ett konto och ange ett unikt OCR-nummer. Det får mig att slänga alla brev som bara ger den möjligheten. Jag vill inte att mina skänkta pengar till stor del ska användas till att skicka ännu fler tiggarbrev till mig. Jag vill att de ska göra nytta. För det ändamål som det var tänkt. 
 
Jo, jag förstår att det behövs kampanjer och olika sätt att få in mer pengar. Och att det kostar. Och jag förstår att det är effektivt att jobba mer med dem som redan visat intresse. 
 
Men jag vill välja själv. När jag bidrar, med hur mycket och till vem. Och jag vill gärna vara anonym. Jag blir inte ett dugg inspirerad av insamlingar på Facebook där man kan se att mina vänner bidragit. 
 
Så jag köper lotter och försöker hitta sätt att stödja utan att lämna så mycket spår. Jag arbetar också ideellt, och det kanske är min största gåva och insats. Men jag skulle kunna göra lite till. Om de som vill ha pengar kunde öppna för en enkel möjlighet utan att sedan jaga mig. 
 
0 kommentarer