Han ska heta Ygne Kry

Efter att ha funderat och smakat på det några dagar så har vi bestämt oss: Finjas hingstföl e. Yield ska få heta Ygne Kry.
Att det skulle börja på Y var givet - vi döper alla på faderns första namn (eller nästan alla. Finja är ett undantag mot detta). Och då letade vi bland geografiska nordiska namn, som vanligt.
Det fanns några att välja på, några i toppstriden. Men Ygne känns som det passar honom bra. Lillebror till Ajke, Himmer, Ina och Brimi är han. Alla med stuterinamnet Kry som suffix.
Ygne finns på Gotland, i Visby. Många av våra hästars namn återfinner vi just på Gotland. För Ygnes del passar det lite extra bra, då farfar Sindarve Hilding är född på Gotland.
Och Ygne Kry finns förstås här hos oss. I varje fall en tid. Han lär bli till salu, och jag återkommer med annons. Men innan han kan flytta ska vi njuta av en fin fölunge och hoppas att han utvecklas fint. Och till sist ännu en gång ett stort tack till Frida för att vi fick låna hennes fina Yield en vecka förra året, då vi inte kunde åka med Finja - så här bra blev resultatet av besöket!
 
 
 
 
 
0 kommentarer