Gluteus Maximus

Gluteus maximus är det latinska namnet på en muskel. Eller rättare sagt Musculus gluteus maximus. Fast numera är det också namnen på våra nya stallkatter. Ellas och Daniels kattungar som flyttade hit förra helgen. Gluteus och Maximus alltså då.
Maximus är störst och blå (eller grå skulle många säga). Gluteus är lillebrorsan som är lite mindre och lite försiktigare, och tigrerad gråbrun. Söta som skrutt båda två.
Plupp (som heter Biceps) är skeptisk, men spanar på dem. De skjuter rygg och spärrar upp svansen och fräser lite. Men alla tar det lugnt. Vi hoppas att de ska bli ett bra team mot möss och råttor.
 
Och kul att namnen fortsätter med de anatomi-namn som jag började med Radius och Ulna. Sedan kom Carpus, och därefter Tarsus och Atlas. Samtidigt med Plupp (Biceps) kom Triceps som var lite yngre men från samma gård på Visingsö.
 
Triceps (Fisen) dog tyvärr för några år sedan. Plupp behövde förstärkning tyckte Ella och Daniel. Vi får se om han håller med. Men han är en snäll katt, så vi hoppas det.
 
De är födda utanför Gränna, och vi hoppas att de ska trivas hos oss. Det var inte lätt att ta bilder i halvdåligt ljus, för de är inte stilla länge i taget... Välkomna båda två!
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer