Triss i stämmor


Jag har varit på många stämmor 
i Svenska fjordhästföreningen. Och förstås en massa olika årsmöten. Som deltagare, mötesordförande eller föredragshållare. Men annars har jag inte gått på så väldigt många andra stämmor. 
 
Fast nu har det blivit tre under maj och juni. Delvis lika, delvis olika.
 
Först var jag på Växas stämma och då i rollen som anställd avdelningschef. Det var flera motioner som handlade om veterinära frågor och jag hade varit med och skrivit svaren till dessa. Jag åkte för att kunna utveckla detta ytterligare vid behov. Jag passade på att springa med mikrofonen och förstås att mingla. 
 
Det blev en trevlig dag. Roligt att det är så stort intresse för frågor som jag jobbar med. 
 
En del av frågorna kunde jag känna igen på nästa stämma, som var LRFs. Här representerade jag regionstyrelsen i Jönköpings län. Första gången på Sånga Säby, som jag hört om så länge. 
 
Fast det var på vippen att jag inte kom iväg. Jag vaknade på måndagen med riktigt ont i ena ögat. Fick läkartid på eftermiddagen, men ingen diagnos. Åkte ändå. Med solglasögon gick det. 
Säkert mer än en som undrade vad det var för dryg typ som hade solglasögon i halvmörkt mötesrum. Men det fick de väl klura på bäst de ville. 
Det krävdes ytterligare två läkarbesök innan jag kom till en (läkare nummer tre alltså) som ställde diagnos och fixade saken kvickt och lätt. Puh!
 
Men stämman var intressant och oerhört många motioner. Jag tog chansen att lämna förslag på tillägg till en motion om smittskydd som kopplade till svinpest och vildsvin, och förslaget antogs. 

Två långa dagar blev det, och intressant att vara med. Det finns verkligen många viktiga frågor att driva. Och det finns både kunskap och engagemang inom LRF. En tjock bok med stämmohandlingar läste jag innan jag åkte. 
 
Tredje stämman på kort tid var den för Svensk mjölk i förra veckan. Kanske minst kända organisationen, men består av representanter för mejerierna, LRF och Växa. 
Så delvis samma människor och delvis samma frågor. Den här gången representerade jag Växa och redogjorde för det arbete som vi gör inom området djurhälsa och djuvälfärd på uppdrag av Svensk mjölk. 
Roligt och inspirerande att få återkoppling på det vi gjort och gör. Varje stund är inte lika glamorös som en stämmomiddag. Men att kunna vara med och påverka frågor som gör skillnad för livsmedelsproduktionen och livet på landet det ger mig kraft och glädje. 
 
 
 
1 kommentar
Anna O

Sånga-Säby! Där var jag som student, bjöd inte LRF in veterinärstudenterna också? När jag nu tänker efter så tror jag det var så att ni hade rykte om att bli fjäskade för av läkemedelsindustrin, medan detta var den enda lilla mutresa vi fick ;-). Det var ett besök som gjorde intryck. Jag hoppas att de håller uppe traditionen med vacker miljö och överdådig mat.

Svar: Jättefint ställe och bra mat. Vi fick massor av fina middagar av läkemedelsbolag, men inget alls av LRF. Så debut där. Hoppas komma åter.
stuterikry.blogg.se