Bästa hanvalp!


Igår var Iver och jag på rassspecialen för västgötaspetsar 
i Gränna, och Iver gjorde debut i utställningsringen. Eftersom han blir nio månader blev det valpklass 6-9 månader, alltså första och sista gången i valpklass för honom. Tror att det var första gången jag visade i valpklass också.
 
 
Och det gick strålande bra! Han vann i en bra klass med fem hanar 6-9 månader, och fick lysande fin kritik. I finalen där alla valpar, tävlade mot varandra, dvs tikar och hanar i vars två grupper (4-6 och 6-9 månader), slutade han som bästa hanvalp och totalt tvåa.
 
Han fick en stor BIS-2:a rosett förutom de andra två rosetterna för HP och vinnare i valpklass. Och till det massor av fina priser: kylväska, sekatör, balsam, klotång och fem kilo valpfoder. Tack för generösa priser och trevlig utställning, säger jag till Specialklubben för västgötaspets.
 
Ivers kritik löd: "Mycket lovande valp. Välkroppad med bra proportioner, välformat huvud, välplacerade öron med bra storlek, utmärkt över- och underlinje, välformat bra bröst, korrekt vinkling, bra benstomme, korrekt päls, utmärkta rörelser." Jag tror aldig jag fått så enormt myckey lovord någonsin, trots två championhanar tidigare!
 
Iver skötte sig jättebra. Vi ska träna mer på bord och diverse, för han har verkligen fått minimal utställningsträning. Men han tog allt bra och var lättsam att ha med sig. Skällde inte mycket alls, trots så många fina hundar runt om honom.
 
Roligt var det att träffa flera av hans syskon. Hans kullsyster Ipa (ovan) blev tredjeplacerad i en fin klass med sju valpar 6-9 månader. Systern Impa (nedan) var också med och gjorde det också bra, men utan placering denna gång.
 
Utanför ringen mötte vi ytterligare en helsyster, Irma som inte ställdes ut denna gång, men som också såg fin ut. Halvsysterna Ezz, som också är dotter till Zizou var också på plats, och blev inte placerad i den yngre valpgruppen, men även hon visade sig fint och ser lovande ut (nedan). 
 
Zizous lillasyster Åsa var också med, och utanför ringen flera kullsyskon till Zizou som passade på att titta. Roligt att möta alla! Och vad roligt att se att Zizou har så trevliga och snygga ungar!
 
Vi var förstås supernöjda med vår dag, och hoppas få lika fina resultat när det blir dags för officiell klass. Jag får se till att träna och att anmäla honom helt enkelt - det är första stegen.
 
Tack för trevliga samtal och all hjälp med fotografering till gänget runt Hultahäxans I-kull (de som finns i Sverige samlades på denna bild). Roligt att träffa er också (vill någon ha bild på sin hund så hör av dig)! Och tack igen, Malin, för en toppenhund (visste jag ju redan innan)!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 kommentar
Boel

GRATTIS till det välförtjänta prisregnet!

Svar: Tack! Snällt sagt! 🤗
stuterikry.blogg.se