Medelsvår C:1 eller lätt A:5


När Ella och Hangvar tävlade i somras 
red de Medelsvår C:1 dressyr och blev tredjeplacerade i klassen med 63,33 %.
 
I söndags var det dags igen för dem att rida samma program. Men numera heter det Lätt A:5. 
 
Jag var på hemväg från Norge, så Ella åkte själv med Hangvar. De tävlade på hemmaklubben Tranås ridklubb, och vi fick bilder och film skickade av Lisa Tidman - stort tack för det! Gav oss båda chansen att se ritten.
 
Även den här gången blev det en tredjeplats för ekipaget, men denna gång var det åtta istället för elva startande, så nu betydde det första av de oplacerade. 
 
Ella hade inte varit helt nöjd med känslan i delar av programmet, så 61,3 % var väl inget att säga om. Alltid snopet med lite stolpe ut, men samtidigt ska man ta med sig att detta är en bra lägstanivå.
 
Första starten på länge som de är oplacerade. Senast var de ju tvåa i WE lätt A, och dessförrinnan seger i Lätt A:1 dressyr. Så på årets alla tävlingar, samtliga i lätt A har det blivit en seger, en andraplacering och en första utanför. Sista förra året var seger i WE lätt A samt silver på DM. 
 
Domaren berömde att det var mjukt ridet och att de hade fin balans i galoppbågarna. Och som alltid fick Hangvar beröm av nya beundrare på plats. Att han dessutom är så snäll att ha med sig gör att det alltid är kul att vara ute med honom.
 
 
 
 
0 kommentarer