Norge från sin vackraste sida


Nog för att Norge, 
och inte minst Vestlandet, alltid är hisnande vackert. Men så ljuvlig resa till Nordfjordeid som årets har jag inte upplevt förut. 
Vackert som alltid, och med så stark kontrast mellan snön uppe på Stryn och de grönskande träden när vi kom ut ur tunnlarna. Och så varmt och underbart väder! Att det inte bara är vackert (och isigt), utan också skönt till och med när vi klev ur bilen uppe på fjället - ja. det är ovanligt. Och det gjorde skillnad.
 
Vi reste från Nesodden, där vi övernattat hos Annika och Tom, söder om Oslo i tisdags morse, och kom till Nordfjordeid tidig kväll. Annika hade hittat en ny och rymlig stuga, där vi bor bra (särskilt sedan vi lärt oss reglera värmen så det inte var isande kallt på golven).
 
Onsdagen inleddes med bruksprov i form av ridprov för de fyra- och femåriga hingstarna. Birkelid Oluf, förra årets favorit, hade kvar sin härliga typ och utstråling - vilken hingst! De flesta var bussiga och trevliga hästar, men kanske mindre wow.
 
Efter lunch hann vi med en fjordhästutställning i annat format, nämligen konst. Inne i Nordfjordeid visade de både lite gammal konst med fjordhäst och nya oljemålningar. Det passade bra innan det var dags att fortsätta till årsmöte med Fjordhorse international respektive spana in fler hingstar i samband med veterinärbesiktning.
 
Jag har nu varit styrelseledamot i Fjordhorse international i tre år, och efter årets möte fick vi lyssna på en bra föreläsning om inavel. Värt att komma tillbaka till en del av de tankarna i ett senare inlägg.
 
Idag fortsätter bruksproven, men nu i körning. Sedan ska vi få se alla hingstar lösa i kväll. Ett utmärkt tillfälle att se dem en och en på ett bra sätt. Att träffa fjordhästvänner från många länder är också en del av det roliga.  Jag ser fram emot ännu en trevlig dag här. 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer