Räddas från vad?


Alldeles för ofta när någon delar 
på sociala medier att de måste avliva sin häst, och säkert ibland också för andra djur, trillar det in kommentarer med frågor eller åsikter om att den kanske inte måste avlivas.
 
Det kan vara frågor om den inte skulle kunna passa för sällskap eller om det inte finns fler behandlingar att göra. 
 
Jag tror sällan att sådana frågor är till hjälp. Inte för hästägaren, som kan ha kommit till sitt beslut efter mycket vånda. Oftast är det väl genomtänkt, och oftast är det också ett beslut som är taget av kärlek och omsorg om hästen.
 
Oxh därför är det ofta inte heller till hjälp för hästen. Även om man KAN behandla en sjukdom så är det inte alltid det rätta eller enda valet, och kanske inte alls bäst för just den individen.
 
Och även om den skulle kunna leva vidare så ska man alltid fråga sig till vilken livskvalitet. Hästar är flockdjur och behöver kunna röra sig och följa sin flock för att må bra och vara trygga. Om flocken går på bete så bör de kunna följa med och inte bli ensamma kvar i en paddock. 
 
Så även om jag skrivit om det tidigare (se länkar nedan på ett par exempel) så vill jag igen be er att ha respekt för det svåra beslut, och skicka kärlek och stöd hellre än onödigt jobbiga frågor.
 
https://stuterikry.blogg.se/2024/february/det-sluttande-planet.html
 
https://stuterikry.blogg.se/2020/july/fanns-det-inget-mer-att-gora.html
 
 
 
1 kommentar
Sofie Johansson

Här räknar jag med att alla djur, kor, får och hästar har bete till i alla fall en bra bit in i oktober. Det brukar funka alla år och i år växer det ju fortfarande för fullt.

Svar: Vi får se. Hos oss kan det ibland bli för vått att vila bra. Då blir det hem till ligghall.
stuterikry.blogg.se